Etli Maklube Tarifi



MALZEMELER

3 orta boy patlıcan

4 bardak pirinç

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı yenibahar

Tuz

Patlıcanı kızartmak için 1,5 çay bardağı sıvıyağ

Pilav için 6 bardak kaynamış su

Yarım kg kuşbaşı et (kuzu veya dana)

3 sivribiber

Yarım paket margarin

Tarifi

Etin üstüne su eklenip tencerede pişirilir. Et suyunu çekince margarin ve sivribiberler eklenip kavrulur. Karabiber, yenibahar eklenir.

Etli Maklube Tarifi

. Patlıcanlar alaca soyulur ve boyuna dilimlenir. Sıvıyağda kızartılır. Kızartılan patlıcanlar tencerenin dibinden yukarı doğru dizilir.

Tercihe göre kavrulan etler veya mantarlar tencerenin dibine konur. Üstüne daha önceden 10 dakika tuzlu ve kaynar suda bekletilmiş pirinç süzülüp boşaltılır. Tuz ve 6 bardak kaynamış su pirincin üstüne eklenir. Kaynadıktan soma kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir. Yarım saat demlendikten sonra, yuvarlak tepsiye ters çevrilir.

Yayınlanma Tarihi : 22.12.2012 04:27:03





Etli Maklube Tarifi Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

4 Yorum Yapılmış "Etli Maklube Tarifi"

ATAKAN

Cevap Sayısı: 0
SAYIN ADMİN HACI ONU FETTUHLAHCILARA SORACAN ONLAR İYİ BİLİR BU YEMEK TARİFİNİ PENSİLVANYADAN TARİF EDERLER SANA SENDE GELİSTİRİRSİN

2014-05-29 / Kullanıcı oyu: 4,5

solcennet ırmakları

Cevap Sayısı: 0
et haşanır,pirinc pilavı yapılır,patetes kızartılır,tepsinin içine önce pikav konulur üzerine patetes ekelnir sonra et ilave edilir kenarlara yoğurt ve salata eklenir ve servişse hazır olur .

2013-08-04 / Kullanıcı oyu: 4,5

nezihe

Cevap Sayısı: 0
tencerenin altına halka doğranmış soğanla üzerine halka doğranmış patates dizilir.üzerine yıkanmış suda bekletilmiş pirinç üzerine yarım pişmiş kilo dana kuşbaşı tekrar pirinç konur et suyuyla pişirilir.dinlendirildikten sonra tepsiye ters çevirilir.kenarlarıda aynen yukarıdaki gibi yoğurt ve salatayla süslenir.patlıcan yok yani et de ortasında olur.

2013-04-29 / Kullanıcı oyu: 4,5

Admin

Cevap Sayısı: 0
Etli Maklube Tarifi hakkında siz ne düşünüyorsunuz. Lütfen düşüncelerinizi bizimle ve diğer kullanıcılar ile paylaşın, Etli Maklube Tarifi konusunu geliştirmemize ve en doğru bilgileri sunmamıza yardımcı olun.

2013-01-28 / Kullanıcı oyu: 4,5

İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Maklube Kaç Kalori

Maklube kaç kalori, Maklube yemeği Arap mutfağına ait bir pilav çeşididir. Maklube kelimesi Arapça'da ters çevirmek anlamında kullanılır. Ülkemizde yaygın olarak Hatay, Mardin ve Siirt gibi doğu illerimizde yapılmaktadır. Maklu...

Maklube Tavuklu

Maklube tavuklu, mutfağımıza arap kültüründen girmiştir. Özellikle Güneydoğu bölgesinde sıkça yapılan yemeklerden biridir. Etli ya da tavuklu pişirilen pilavın büyük bir tepsiye ters çevrilerek çıkarılması, etrafının yoğurt ve sal...

Maklube Yemeği

Maklube Yemeği, maklube "mağlube" kelimesinden türemiş Arapça bir sözcüktür. Türkçe' de "ters çevrilmiş" anlamına gelmektedir. Zaten maklube diye bilinen bu yemek çeşidi Araplardan bizim ülkemize gelmiş ve sofralarımıza kadar ulaş...

Maklube Çeşitleri

Maklube çeşitleri, maklube çok sevilen özel günlerde sıklıkla yapılan lezzetinin yanı sıra oldukça şık bir görüntüsü olan bir yemek çeşididir. Bayramlarda özel günlerde kalabalık aile sofralarında çok sık yapılan bir yemektir. Yan...

Maklube Nasıl Yapılır

Maklube Nasıl Yapılır, Maklube yemeği Arapçadan bize gelen bir kelime olup Türkçe de ters çevrilmiş ve kalıplaşmış anlamına gelen bir kelimedir. Kuzey Arap dünyasında olduğu kadar Türkiye'de yaşayan Arapların çok bulunduğu Mardin...

Patlıcanlı Maklube

Patlıcanlı Maklube, Türk mutfağında yemek kültürü oldukça gelişmiştir. Her ağız lezzetine uygun yemek vardır. Eve  gelen misafirlerimize, akrabalarımıza, dostlarımıza güzel yemekler yapmak isteriz. Bunun içinde hem görünüşü güzel...

Tavuklu Maklube

Tavuklu maklube, tavuk eti ile yapılan maklube türüdür. Tavuklu maklube hafif ve lezzetli bir yemektir. Hazırlanması kolay ve sunumu da oldukça şık olan bir yemek türüdür.Tavuklu Maklube Malzemeler2 parça tavuk göğüsü3 su bardağı ...

Maklube Pilavı

Maklube pilavı gerek ana yemek olarak, gerekse sulu yemeklerin yanında tüketilebileceğiniz leziz bir tariftir. Özellikle doğu Anadolu bölgesinde daha sık yapılan maklube pilavı artık her yörede yapılmaktadır. Aynı zamanda bu pilav...

Kuzu Etli Maklube Tarifi

Malzemeler1 kg Kuzu kuşbaşı 1/2 kg Pirinç 3 Su bardağı et suyu 2 Tatlı kaşığı tuz Tuz 1 Tatlı kaşığı Karabiber 2 Çorba kaşığı tarçın 10 Adet top karabiber 1 Bütün soğan 75 gr Tereyağ (2 -3) yemek kaşığı) ...

Maklube Tarifi

Maklube; arapça bir kelime olup Türkçe de kalıplaşmış, ters çevrilmiş anlamına gelmektedir. Kuzey Arap dünyasında olduğu gibi Türkiye'de de Arapların çok bulunduğu ve yaşadığı Siirt ve Mardin gibi illerimizde daha çok yapılan bir ...







#



Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası |RSS Kaynağı| Yardım Forumları

Maklube, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

DMCA.com

Aralık - 2016