Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Maklube Çeşitleri

Maklube Çeşitleri

Maklube çeşitleri, maklube çok sevilen özel günlerde sıklıkla yapılan lezzetinin yanı sıra oldukça şık bir görüntüsü olan bir yemek çeşididir. Bayramlarda özel günlerde kalabalık aile sofralarında çok sık yapılan bir yemektir. Yanına yapılan salata ve meze çeşitleri ile süslenerek çok sık bir görüntü oluşturur. Tavuk eti kıyma ya da kuşbaşı gibi et türlerinden biri kullanılarak ve farklı sebzeler kullanılarak damak tadına göre birçok çeşidi yapılabilir. Özel günlerde bayramlarda en çok yapılan yemeklerdendir. Kalabalık misafirlere yapılabilen bir yemektir. Fakat iki üç kişilik bir aile içinde çok küçük tencerelere de yapılabilir. Bu yemek için derin tencere kullanmak gerekir. Kat kat pasta görünümlü olan bu yemek görüntü ve tadı ile gönülleri mest edecek olan bir yemektir. Şimdi çok sevilen bu yemeğin farklı şekillerde ve lezzetlerde hazırlanış tariflerine bakalım.

Kuşbaşılı maklube yapımı için gerekli malzemeler

  • 200 gram dana kuşbaşı et
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 adet patates
  • 1 adet havuç
  • 1 adet soğan
  • 1 çay bardağı mısır
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 patlıcan
  • Kızartmak için sıvıyağ

Süslemek için

  • 1 adet göbek marul
  • 2 adet havuç
  • 1 adet karalahana
  • 1 limon
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet turp
  • 1 adet salatalık
  • 1 adet domates
  • 1 demet maydanoz
  • 3 su bardağı süzme yoğurt

Kuşbaşılı maklube nasıl yapılır?


Kuşbaşılı maklube için ilk olarak sebzelerin kızartılmış gerekir. Bunun için kızartma tenceresine bolca sıvıyağ alınır. Patates havuç ve patlıcan soyulur yıkanır ve halka şeklinde dilimlenir. Dilimlenerek sebzeler sıra sıra kızartılır. Kızaran sebzeler ayrı ayrı tabaklara alınır. Pilav için derin bir tencereye alınır. İçerisine iki yemek kaşığı tereyağı alınır. Tereyağının içerisine bir adet soğan halka şeklinde dilimlenerek eklenir. Arkalı önlü kızartılır. Kuşbaşı et ayrı bir tava da kavrulur ve iyice pişince soğan üzerine eklenir. İki su bardağı pirinç yıkanır. Et üzerine yarım su bardağı kadar pirinç eklenir. Ardından kızarmış patatesler dizilir. Sonra tekrar pirinç eklenir. Sonra havuç dizilip pirinç eklenir. Ardından patlıcan ardından da mısır bu şekilde kat kat dizilir. En son üzerini bir parmak geçecek şekilde kaynar su eklenir tuzu atılır ve kapağı kapatılır. Suyunu tam çekene kadar pişirilir. Pişince ocağın altı kapatılır ve dinlenmeye alınır. Bu sırada süslemek için salatası hazırlanır. Tüm salata malzemeleri güzelce yıkanır ve derin bir kaba doğranır. Üzerine tuzu atılır limon sıkılır ve iyice karıştırılır. Üzerine isteğe bağlı olarak zeytinyağı ilave edilir ve sakata karıştırılır. Karıştırılan salata bir kenara alınır. Büyük bir tepsi alınır ve pilav tam ortasına dikkatli bir şekilde ters çevrilir. Pasta görünümlü olan yemeğimiz hazır. Sıra süslemeye gelir. Süslemek için kenarına bir sıra salata ardından birkaç kaşık yoğurt şeklinde etrafı tamamen kaplanır. Süsleme tamamlanınca tepsi ile ortaya alınarak servis edilir.

Afiyet olsun.

Tavuk etli maklube yapımı için gerekli malzemeler
  • 300 gram tavuk göğüs eti
  • 1.5 su bardağı pirinç
  • 1 çay bardağı haşlanmış bezelye
  • 1 çay bardağı mısır
  • 1 çay bardağı küp doğranmış ve pişmiş havuç
  • 1 adet patates
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • Süsleme için
  • 1 kıvırcık marul
  • 1 domates
  • 1 demet roka
  • 1 demet maydanoz
  • 1 kaç tane yeşil soğan
  • 2 su bardağı yoğurt
Tavuk etli maklube nasıl yapılır?

Tavuk ile yapılan maklube yapımında ilk olarak derin bir tencereye iki yemek kaşığı tereyağı alınır. Üzerine tavuk eti doğranarak eklenir. Tavuk kızartılır. Bu sırada karabiber eklenerek tavuk lezzetlendirilir. Tavuk eyi kızarırken ayrı bir tavada patatesler halka şeklinde doğranarak kızartılır. Tavuk eti kızarınca üzerine bir miktar pirinç eklenir. Ardından bezelye tekrar pirinç sonra havuç sonra tekrar pirinç ve patates eklenerek kat kat yemek hazırlanır. Üzerini geçene kadar su eklenir. Bir iki parmak üzerine geçmesi yeterli olacaktır. Ardından tuzu atılır ve kapağı kapalı bir şekilde kısık ateşte pişirilir. Pişince altı kapağı kapatılır ve dinlenmeye bırakılır. Bu sırada salata malzemeleri hazırlanır. Temizce yıkanır ve doğranarak tuzu atılır. Üzerine damak tadına göre soslar hazırlanarak salata hazırlanır. Maklube büyük bir tepsiye ters çevrilir. Kalıp olarak ortaya çıkar ve etrafı salata ve yoğurt ile süslenir. Ardından afiyetle yenir.
Son Güncelleme : 21.01.2024 20:21:16
Maklube Çeşitleri ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Maklube Çeşitleri Yorumları
şifre

0 Yorum Yapılmış "Maklube Çeşitleri"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Maklube
Maklube
Eti sıvıyağda kavurmaya başlayın. Daha sonra üzerine doğranmış soğanı ve sarımsağı da ekleyin. Bir süre kavrulunca üzerine küp doğranmış havuç ve bezelyeyi ekleyerek biraz su verip pişirin.Malzemeleri750 Gr. Kuzu Eti.2 Kuru Soğan.3 Diş Sarımsak.2 Hav...
Tavuklu Maklube Tarifi
Tavuklu Maklube Tarifi
Maklube, Arapça bir kelimedir. Maklube tarifi de Araplardan ülkemize alınmıştır. Genellikle Güneydoğu illerimizde daha çok yapılmakla birlikte tüm yurdumuzda bilinen bir yemektir. Özellikle dini sohbet gruplarında tercih edilen bir yemek olarak bilin...
Maklube Pilavı
Maklube Pilavı
Maklube pilavı gerek ana yemek olarak gerekse sulu yemeklerin yanında tüketilebileceğiniz leziz bir tariftir. Özellikle doğu Anadolu bölgesinde daha sık yapılan maklube pilavı artık her yörede yapılmaktadır. Aynı zamanda bu pilavın en önemli püf nokt...
Patlıcanlı Maklube
Patlıcanlı Maklube
Patlıcanlı Maklube, Türk mutfağında yemek kültürü oldukça gelişmiştir. Her ağız lezzetine uygun yemek vardır. Eve gelen misafirlerimize, akrabalarımıza, dostlarımıza güzel yemekler yapmak isteriz. Bunun içinde hem görünüşü güzel hem de tadı güzel yem...
Etli Maklube Tarifi
Etli Maklube Tarifi
MALZEMELER3 orta boy patlıcan.4 bardak pirinç.1 çay kaşığı karabiber.1 çay kaşığı yenibahar.Tuz.Patlıcanı kızartmak için 1,5 çay bardağı sıvıyağPilav için 6 bardak kaynamış su.Yarım kg kuşbaşı et (Kuzu veya dana)3 sivribiber.Yarım paket margarin.Tari...
Maklube Tarifi
Maklube Tarifi
Maklube; Arapça bir kelime olup Türkçe de kalıplaşmış, ters çevrilmiş anlamına gelmektedir. Kuzey Arap dünyasında olduğu gibi Türkiye'de de Arapların çok bulunduğu ve yaşadığı Siirt ve Mardin gibi illerimizde daha çok yapılan bir yemektir. 1970 yılla...
Maklube Yemeği
Maklube Yemeği
Maklube Yemeği, maklube "mağlube" kelimesinden türemiş Arapça bir sözcüktür. Türkçede "ters çevrilmiş" anlamına gelmektedir. Zaten maklube diye bilinen bu yemek çeşidi Araplardan bizim ülkemize gelmiş ve sofralarımıza kadar ulaşmıştır. Özellikle Mard...
Maklube Nasıl Yapılır
Maklube Nasıl Yapılır
Maklube Nasıl Yapılır, Maklube yemeğiArapçadan bize gelen bir kelime olup Türkçe de ters çevrilmiş ve kalıplaşmış anlamına gelen bir kelimedir. Kuzey Arap dünyasında olduğu kadar Türkiye'de yaşayan Arapların çok bulunduğu Mardin ve Siirt gibi illerim...
Kuzu Etli Maklube Tarifi
Kuzu Etli Maklube Tarifi
Malzemeleri1 kg Kuzu kuşbaşı.1/2 kg Pirinç.3 Su bardağı et suyu.2 Tatlı kaşığı tuz Tuz.1 Tatlı kaşığı Karabiber.2 Çorba kaşığı tarçın.10 Adet top karabiber.1 Bütün soğan.75 gr Tereyağı (2 -3) yemek kaşığı)2 Kg Kemer patlıcanı.Yeterince kızartma yağı....
Maklube Kaç Kalori?
Maklube Kaç Kalori?
Maklube kaç kalori, Maklube yemeği Arap mutfağına ait bir pilav çeşididir. Maklube kelimesi Arapça'da ters çevirmek anlamında kullanılır. Ülkemizde yaygın olarak Hatay, Mardin ve Siirt gibi doğu illerimizde yapılmaktadır. Maklube toplu yenilen bir ye...
Maklube Tavuklu
Maklube Tavuklu
Maklube tavuklu, mutfağımıza Arap kültüründen girmiştir. Özellikle Güneydoğu bölgesinde sıkça yapılan yemeklerden biridir. Etli ya da tavuklu pişirilen pilavın büyük bir tepsiye ters çevrilerek çıkarılması, etrafının yoğurt ve salatayla süslenmesiyle...
Tavuklu Maklube
Tavuklu Maklube
Tavuklu maklube, tavuk eti ile yapılan maklube türüdür. Tavuklu maklube hafif ve lezzetli bir yemektir. Hazırlanması kolay ve sunumu da oldukça şık olan bir yemek türüdür.Tavuklu Maklube Malzemeleri2 parça tavuk göğsü3 su bardağı baldo pirinç3 tane o...

 

Maklube
Tavuklu Maklube Tarifi
Maklube Pilavı
Patlıcanlı Maklube
Etli Maklube Tarifi
Maklube Tarifi
Maklube Yemeği
Maklube Nasıl Yapılır
Maklube Çeşitleri
Kuzu Etli Maklube Tarifi
Maklube Kaç Kalori?
Maklube Tavuklu
Tavuklu Maklube
Popüler İçerik
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Maklube
Tavuklu Maklube Tarifi
Maklube Pilavı
Patlıcanlı Maklube
Etli Maklube Tarifi
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024