Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Maklube Tavuklu

Maklube Tavuklu

Maklube tavuklu, mutfağımıza Arap kültüründen girmiştir. Özellikle Güneydoğu bölgesinde sıkça yapılan yemeklerden biridir. Etli ya da tavuklu pişirilen pilavın büyük bir tepsiye ters çevrilerek çıkarılması, etrafının yoğurt ve salatayla süslenmesiyle servis edilen bir yemektir. Maklube tavuklu ya da etli olanı yenirken ekmek tercih edilmez. Bir efsaneye göre de bu yemeği kaç kişi yerse yesin doyduğu gibi, yemeğinde bu oranda arttığı söylenir. Bu yöresel yemeğin önemli bir özelliği de fazla sayıda kişinin bir arada yemek yemesi ve dostluğun artmasını sağlamasıdır. Bu bilgilerden sonra tarifimizi hep birlikte hazırlamaya başlayabiliriz. Hepinize kolay gelsin.

Maklube tavuklu için gerekli malzemeler

  • 3 su bardağı pilavlık baldo pirinç
  • 2 adet kemiksiz tavuk göğsü
  • 2 adet patates
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 su bardağı haşlanmış ya da konserve mısır
  • 1 su bardağı konserve bezelye
  • Yeteri kadar sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • Damak tadınıza uygun tuz, karabiber, kırmızı pul biber

Maklube tavuklu nasıl yapılır?


Yemeğin yapımına tavuk göğsünü haşlamakla başlıyoruz. Bunu az suyla tencerede haşlayın. İçine biraz tuz atarsanız tavuk eti daha lezzetli olur. Yeterince pişince suyunu süzerek, tavuk etini küp şeklinde doğrayın. Ancak tavuğun haşlama suyunu atmayın. Bu arada pirinçleri sıcak su ve az tuzla kabartmaya başlayın.

Patatesleri ayıklayın ve yuvarlak dilimler halinde doğrayın. Bir tavanın içinde kızdırdığınız yağda patatesleri kızartın. Maklube pişireceğiniz tencerenin içine de sıvı yağ koyun. Bunu kızdırın ve tavukları burada kızartın. Üzerine mısırların bezelyelerin yarısını koyun. Halka şeklinde doğranmış kuru soğanları da bunların üzerine yayın. Kabarmış olan pirinçleri süzün ve tenceredeki malzemenin üzerine biraz koyun. Bunun üzerine kızaran patatesleri yerleştirin. Ardından baştan koyduğunuz sırayla tavuk eti, mısır, bezelye, soğan halkaları, pirinç şeklinde yeniden malzemeleri tencereye koyun. En üstüne tereyağı parçalar halinde yerleştirin. Üzerine 3 su bardağı pirince uygun şekilde haşlanmış tavuk suyundan ölçerek bire bir ölçüde sıcak suyu dökün. Yani bir bardak pirince, bir bardak tavuk suyu koyun. Kısık ateşte maklube tavuklu pişince, kısa süre dinlenmesini sağlayın. Daha sonra tencereyi büyük bir tepsiye ters çevirin. Ancak hemen tencereyi kaldırmayın. Etrafına bir sıra halinde kese yoğurdu, bir sırada marul salatası yerleştirin. Ardından tencereyi kaldırabilirsiniz. En son olarak maklube tavuklu yemeğinin üzerine karabiber, biraz kırmızı pul biber serpiştirin. Artık bu yöresel yemeğimiz servise hazır. Ailece oturup maklube tavuklu yemeğini yemeye başlayabiliriz.

Afiyet olsun.
Son Güncelleme : 19.01.2024 07:12:35
Maklube Tavuklu ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Maklube Tavuklu Yorumları
şifre

0 Yorum Yapılmış "Maklube Tavuklu"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Maklube
Maklube
Eti sıvıyağda kavurmaya başlayın. Daha sonra üzerine doğranmış soğanı ve sarımsağı da ekleyin. Bir süre kavrulunca üzerine küp doğranmış havuç ve bezelyeyi ekleyerek biraz su verip pişirin.Malzemeleri750 Gr. Kuzu Eti.2 Kuru Soğan.3 Diş Sarımsak.2 Hav...
Tavuklu Maklube Tarifi
Tavuklu Maklube Tarifi
Maklube, Arapça bir kelimedir. Maklube tarifi de Araplardan ülkemize alınmıştır. Genellikle Güneydoğu illerimizde daha çok yapılmakla birlikte tüm yurdumuzda bilinen bir yemektir. Özellikle dini sohbet gruplarında tercih edilen bir yemek olarak bilin...
Maklube Pilavı
Maklube Pilavı
Maklube pilavı gerek ana yemek olarak gerekse sulu yemeklerin yanında tüketilebileceğiniz leziz bir tariftir. Özellikle doğu Anadolu bölgesinde daha sık yapılan maklube pilavı artık her yörede yapılmaktadır. Aynı zamanda bu pilavın en önemli püf nokt...
Patlıcanlı Maklube
Patlıcanlı Maklube
Patlıcanlı Maklube, Türk mutfağında yemek kültürü oldukça gelişmiştir. Her ağız lezzetine uygun yemek vardır. Eve gelen misafirlerimize, akrabalarımıza, dostlarımıza güzel yemekler yapmak isteriz. Bunun içinde hem görünüşü güzel hem de tadı güzel yem...
Etli Maklube Tarifi
Etli Maklube Tarifi
MALZEMELER3 orta boy patlıcan.4 bardak pirinç.1 çay kaşığı karabiber.1 çay kaşığı yenibahar.Tuz.Patlıcanı kızartmak için 1,5 çay bardağı sıvıyağPilav için 6 bardak kaynamış su.Yarım kg kuşbaşı et (Kuzu veya dana)3 sivribiber.Yarım paket margarin.Tari...
Maklube Tarifi
Maklube Tarifi
Maklube; Arapça bir kelime olup Türkçe de kalıplaşmış, ters çevrilmiş anlamına gelmektedir. Kuzey Arap dünyasında olduğu gibi Türkiye'de de Arapların çok bulunduğu ve yaşadığı Siirt ve Mardin gibi illerimizde daha çok yapılan bir yemektir. 1970 yılla...
Maklube Yemeği
Maklube Yemeği
Maklube Yemeği, maklube "mağlube" kelimesinden türemiş Arapça bir sözcüktür. Türkçede "ters çevrilmiş" anlamına gelmektedir. Zaten maklube diye bilinen bu yemek çeşidi Araplardan bizim ülkemize gelmiş ve sofralarımıza kadar ulaşmıştır. Özellikle Mard...
Maklube Nasıl Yapılır
Maklube Nasıl Yapılır
Maklube Nasıl Yapılır, Maklube yemeğiArapçadan bize gelen bir kelime olup Türkçe de ters çevrilmiş ve kalıplaşmış anlamına gelen bir kelimedir. Kuzey Arap dünyasında olduğu kadar Türkiye'de yaşayan Arapların çok bulunduğu Mardin ve Siirt gibi illerim...
Maklube Çeşitleri
Maklube Çeşitleri
Maklube çeşitleri, maklube çok sevilen özel günlerde sıklıkla yapılan lezzetinin yanı sıra oldukça şık bir görüntüsü olan bir yemek çeşididir. Bayramlarda özel günlerde kalabalık aile sofralarında çok sık yapılan bir yemektir. Yanına yapılan salata v...
Kuzu Etli Maklube Tarifi
Kuzu Etli Maklube Tarifi
Malzemeleri1 kg Kuzu kuşbaşı.1/2 kg Pirinç.3 Su bardağı et suyu.2 Tatlı kaşığı tuz Tuz.1 Tatlı kaşığı Karabiber.2 Çorba kaşığı tarçın.10 Adet top karabiber.1 Bütün soğan.75 gr Tereyağı (2 -3) yemek kaşığı)2 Kg Kemer patlıcanı.Yeterince kızartma yağı....
Maklube Kaç Kalori?
Maklube Kaç Kalori?
Maklube kaç kalori, Maklube yemeği Arap mutfağına ait bir pilav çeşididir. Maklube kelimesi Arapça'da ters çevirmek anlamında kullanılır. Ülkemizde yaygın olarak Hatay, Mardin ve Siirt gibi doğu illerimizde yapılmaktadır. Maklube toplu yenilen bir ye...
Tavuklu Maklube
Tavuklu Maklube
Tavuklu maklube, tavuk eti ile yapılan maklube türüdür. Tavuklu maklube hafif ve lezzetli bir yemektir. Hazırlanması kolay ve sunumu da oldukça şık olan bir yemek türüdür.Tavuklu Maklube Malzemeleri2 parça tavuk göğsü3 su bardağı baldo pirinç3 tane o...

 

Maklube
Tavuklu Maklube Tarifi
Maklube Pilavı
Patlıcanlı Maklube
Etli Maklube Tarifi
Maklube Tarifi
Maklube Yemeği
Maklube Nasıl Yapılır
Maklube Çeşitleri
Kuzu Etli Maklube Tarifi
Maklube Kaç Kalori?
Maklube Tavuklu
Tavuklu Maklube
Popüler İçerik
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Maklube
Tavuklu Maklube Tarifi
Maklube Pilavı
Patlıcanlı Maklube
Etli Maklube Tarifi
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Mart - 2024