Kuzu Etli Maklube Tarifi

Malzemeleri


1 kg Kuzu kuşbaşı.

1/2 kg Pirinç.

3 Su bardağı et suyu.

2 Tatlı kaşığı tuz Tuz.

1 Tatlı kaşığı Karabiber.

2 Çorba kaşığı tarçın.

10 Adet top karabiber.

1 Bütün soğan.

75 gr Tereyağı (2 -3) yemek kaşığı)

2 Kg Kemer patlıcanı.

Yeterince kızartma yağı.

Soyulmuş, kızartılmış badem.

Tarifi


Küçük kuşbaşı büyüklüğünde doğratılan et düdüklü tencereye konulur. Sonra etlerin üzerini geçecek kadar su, bir adet bütün soğan ve top karabiber ilave edilip haşlanır. Patlıcanlar alacalı soyulup yarım santim kalınlığında dil şeklinde uzunlamasına kesilir. Üzerine bol tuz ve toz şeker atılır, acı sularını bırakana kadar bekletilir. Acı suları çıkınca patlıcanlar yıkanıp kâğıt havlu ile kurutulur, kızartılır, kâğıt havluya çıkartılır. Pirinçlerin üzerine tuz konur, üzerine sıcak su döküldükten sonra yarım saat bekletilir.

Haşlanan etler sularından süzülüp suyu bir kenara alınır. Etler pilav tenceresinin tabanını kapatacak şekilde yayılır. Üzerine tarçının bir kısmı serpilir. Kızartılmış patlıcanlar tencere duvarlarını ve etin üzerini kapatacak şekilde yan yana çiçek yaprakları gibi sıralanır. Daha önce ıslatılan pirinçler tel süzgeçte iyice yıkanıp, suları süzüldükten sonra patlıcanların üzerine konulur.

Tencerenin yan duvarına sıralanan kızartılmış patlıcanların serbest kalan uçları pirincin üzerine kapatılır. Eğer kalmışsa artmış olan patlıcanlarda pirincin üzerine sıralanır. Tereyağı, tarçının geri kalan kısmı, tuz ve karabiber de üzerine konur ölçülü et suyu yemeğin üzerine dökülür. 10 dk kaynatıp 15-20 dk. Kısık ateşte pilav pişirilir. Pişen pilav dinlendirilir ve düz bir servis tabağına tencere ters çevirilir. Üzeri kızarmış bademle süslenir.
23.01.2024 03:20:38
Kuzu Etli Maklube Tarifi ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kuzu Etli Maklube Tarifi Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Kuzu Etli Maklube Tarifi"
bu akşam iftarda misafirlerime yapıcam.açıkçası ilk defa yapcam hayatımda :)) bakalım nasıl olcak :)
hatice y. . 02.08.2013

Maklube

Eti sıvıyağda kavurmaya başlayın. Daha sonra üzerine doğranmış soğanı ve sarımsağı da ekleyin. Bir süre kavrulunca üzerine küp doğranmış havuç ve bezelyeyi ekl...
Devamını Oku

Tavuklu Maklube Tarifi

Maklube, Arapça bir kelimedir. Maklube tarifi de Araplardan ülkemize alınmıştır. Genellikle Güneydoğu illerimizde daha çok yapılmakla birlikte tüm yurdumuzda...
Devamını Oku

Maklube Pilavı

Maklube pilavı gerek ana yemek olarak gerekse sulu yemeklerin yanında tüketilebileceğiniz leziz bir tariftir. Özellikle doğu Anadolu bölgesinde daha sık...
Devamını Oku

Patlıcanlı Maklube

Patlıcanlı Maklube, Türk mutfağında yemek kültürü oldukça gelişmiştir. Her ağız lezzetine uygun yemek vardır. Eve gelen misafirlerimize, akrabalarımıza, dost...
Devamını Oku

Maklube Tarifi

Maklube; Arapça bir kelime olup Türkçe de kalıplaşmış, ters çevrilmiş anlamına gelmektedir. Kuzey Arap dünyasında olduğu gibi Türkiye'de de Arapların çok bul...
Devamını Oku

Maklube Yemeği

Maklube Yemeği, maklube "mağlube" kelimesinden türemiş Arapça bir sözcüktür. Türkçede "ters çevrilmiş" anlamına gelmektedir. Zaten maklube diye bilinen bu ye...
Devamını Oku

Maklube Nasıl Yapılır

Maklube Nasıl Yapılır, Maklube yemeğiArapçadan bize gelen bir kelime olup Türkçe de ters çevrilmiş ve kalıplaşmış anlamına gelen bir kelimedir. Kuzey Ar...
Devamını Oku

Maklube Çeşitleri

Maklube çeşitleri, maklube çok sevilen özel günlerde sıklıkla yapılan lezzetinin yanı sıra oldukça şık bir görüntüsü olan bir yemek çeşididir. Bayramlarda öz...
Devamını Oku

Maklube Kaç Kalori?

Maklube kaç kalori, Maklube yemeği Arap mutfağına ait bir pilav çeşididir. Maklube kelimesi Arapça'da ters çevirmek anlamında kullanılır. Ülkemizde yaygın ol...
Devamını Oku

Maklube Tavuklu

Maklube tavuklu, mutfağımıza Arap kültüründen girmiştir. Özellikle Güneydoğu bölgesinde sıkça yapılan yemeklerden biridir. Etli ya da tavuklu pişirilen pilav...
Devamını Oku

Tavuklu Maklube

Tavuklu maklube, tavuk eti ile yapılan maklube türüdür. Tavuklu maklube hafif ve lezzetli bir yemektir. Hazırlanması kolay ve sunumu da oldukça şık olan bir yemek t...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Maklube
Tavuklu Maklube Tarifi
Maklube Pilavı
Patlıcanlı Maklube
Etli Maklube Tarifi
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024