Maklube Pilavı

Maklube pilavı gerek ana yemek olarak gerekse sulu yemeklerin yanında tüketilebileceğiniz leziz bir tariftir. Özellikle doğu Anadolu bölgesinde daha sık yapılan maklube pilavı artık her yörede yapılmaktadır. Aynı zamanda bu pilavın en önemli püf noktası pirincidir. Mümkün oldukça baldo yoksa Osmancık pirinç ile yapmanızı tavsiye ederiz.

Maklube Pilavı Malzemeleri

  • 4 su bardağı pirinç
  • 5 su bardağı kaynar su
  • 2 su bardağı et suyu
  • 1,5 veya 2 kilo kuşbaşı kırmızı et
  • 2-3 tane kuru soğan
  • 3-4 tane patates
  • 4 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 fiske pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber

Maklube Pilavı Nasıl Yapılır?


Maklube pilavımızın yapımına öncelikle pirinçleri suyun içerisine ıslatarak başlayalım ve derin bir kabın içerisine pirinçleri alıp üzerinde sıcak su ilavesi yapıp bekletelim. Ardından düdüklü tenceremizin içerisine yıkanmış etleri ilave edelim ve üzerine iki su bardağı su ilavesi yapıp pişmeye bırakalım. Etler suyunu çekip yumuşayınca tekrardan iki bardak su ilavesi yapalım ve bir taşım kaynatıp ocağın altını kapatalım. Ardından etleri suyun içerisinden bir kevgir ile çıkartalım. Ardından patatesleri kabuklarını soyalım ve zardan biraz iri şekilde doğrayıp kızartalım. Patatesler kızarırken soğanları da küp şekerden biraz küçük olacak şekilde doğrayalım bir kâseye alalım. Bütün malzemeleri hazırladıktan sonra pilav tenceresinin içerisine yağ ilavesi yapalım ve yağı yanmayacak şekilde ısıtalım.
Yağın üzerine ilk önce haşlanmış etin yarısını, ardından soğanları ve patatesleri ekleyip biraz karıştıralım. Karışımın içerisine sıcak suda beklettiğimiz pirinçlerin suyunu süzerek yarısını tencereye ilave edelim. Bu aşamada malzemeleri hiç karıştırmadan pirinçlerin üzerine kalan etleri, kalan soğanları ve patatesleri ekleyip tencerenin altına doğru biraz bastıralım. Bu hazırladığımız harcın üzerine de kalan pirinçleri ekleyelim ve hiç karıştırmadan üzerine iki bardak sıcak su ilavesi yapalım. Sıcak suyun üzerine baharatları ve tuzu ekleyelim. Baharatların ardından pilav et suyunu çekince üzerine 5 bardak kaynar su ilavesi yapalım ve yemeğimiz suyunu çekince 10 dakika demlendirip ardından sunum yapalım.

Afiyet olsun.
20.01.2024 10:25:47
Maklube Pilavı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Maklube Pilavı Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Maklube Pilavı"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Maklube

Eti sıvıyağda kavurmaya başlayın. Daha sonra üzerine doğranmış soğanı ve sarımsağı da ekleyin. Bir süre kavrulunca üzerine küp doğranmış havuç ve bezelyeyi ekl...
Devamını Oku

Tavuklu Maklube Tarifi

Maklube, Arapça bir kelimedir. Maklube tarifi de Araplardan ülkemize alınmıştır. Genellikle Güneydoğu illerimizde daha çok yapılmakla birlikte tüm yurdumuzda...
Devamını Oku

Patlıcanlı Maklube

Patlıcanlı Maklube, Türk mutfağında yemek kültürü oldukça gelişmiştir. Her ağız lezzetine uygun yemek vardır. Eve gelen misafirlerimize, akrabalarımıza, dost...
Devamını Oku

Maklube Tarifi

Maklube; Arapça bir kelime olup Türkçe de kalıplaşmış, ters çevrilmiş anlamına gelmektedir. Kuzey Arap dünyasında olduğu gibi Türkiye'de de Arapların çok bul...
Devamını Oku

Maklube Yemeği

Maklube Yemeği, maklube "mağlube" kelimesinden türemiş Arapça bir sözcüktür. Türkçede "ters çevrilmiş" anlamına gelmektedir. Zaten maklube diye bilinen bu ye...
Devamını Oku

Maklube Nasıl Yapılır

Maklube Nasıl Yapılır, Maklube yemeğiArapçadan bize gelen bir kelime olup Türkçe de ters çevrilmiş ve kalıplaşmış anlamına gelen bir kelimedir. Kuzey Ar...
Devamını Oku

Maklube Çeşitleri

Maklube çeşitleri, maklube çok sevilen özel günlerde sıklıkla yapılan lezzetinin yanı sıra oldukça şık bir görüntüsü olan bir yemek çeşididir. Bayramlarda öz...
Devamını Oku

Maklube Kaç Kalori?

Maklube kaç kalori, Maklube yemeği Arap mutfağına ait bir pilav çeşididir. Maklube kelimesi Arapça'da ters çevirmek anlamında kullanılır. Ülkemizde yaygın ol...
Devamını Oku

Maklube Tavuklu

Maklube tavuklu, mutfağımıza Arap kültüründen girmiştir. Özellikle Güneydoğu bölgesinde sıkça yapılan yemeklerden biridir. Etli ya da tavuklu pişirilen pilav...
Devamını Oku

Tavuklu Maklube

Tavuklu maklube, tavuk eti ile yapılan maklube türüdür. Tavuklu maklube hafif ve lezzetli bir yemektir. Hazırlanması kolay ve sunumu da oldukça şık olan bir yemek t...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Maklube
Tavuklu Maklube Tarifi
Maklube Pilavı
Patlıcanlı Maklube
Etli Maklube Tarifi
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024