Maklube

Eti sıvıyağda kavurmaya başlayın. Daha sonra üzerine doğranmış soğanı ve sarımsağı da ekleyin. Bir süre kavrulunca üzerine küp doğranmış havuç ve bezelyeyi ekleyerek biraz su verip pişirin.

Malzemeleri


750 Gr. Kuzu Eti.

2 Kuru Soğan.

3 Diş Sarımsak.

2 Havuç.

1 Kâse Bezelye.

4 Patates.

1 Kg Pirinç.

1 Çorba Kaşığı Tereyağı.

Sıvı Yağ
Tuz.

Karabiber.

Su.

Tereyağ

Süslemek için


Yeşil Salata.

Havuç.

Kırmızı Lahana.

Yoğurt.

Nasıl Yapılır?


Eti sıvıyağda kavurmaya başlayın. Daha sonra üzerine doğranmış soğanı ve sarımsağı da ekleyin. Bir süre kavrulunca üzerine küp doğranmış havuç ve bezelyeyi ekleyerek biraz su verip pişirin. Diğer tarafta tereyağını eritin.

Üzerine pirinci ekleyerek kavurun. Tencereyi tereyağı ile yağlayın. Tencereye bezelye, havuç ve etten oluşan karışımı alın. Üzerine kavrulmuş olan pirinçlerin bir ksımını ekleyin.

Daha sonraki kata önceden yarı kıvamda kızarttığınız halka patateslerin yarısını dizin. Patatesin üzerine kalan piricin yarısını serpin.
Daha sonraki kata tekrar patates dizip üzerini pirinç ile kapatın. Üzerine pişirecek kadar sıcak su ilave edin ve kısık ateşte pişirin. (Altının yanmamasına özen gösterin.)

Bu arada maklubenin salata kısmını hazırlayın. Pilav pişince genişçe bir tencereye pilavı tenceresinden direkt olarak ters çevirin.

Daha sonra kenarlarına sırası ile salata malzemelerini ve yoğurdu dökerek servis yapın. Zengin görünümü ve lezzeti ile en az 20 kişilik misafir ağırlayabilirsiniz.
23.01.2024 03:37:47
Maklube ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Maklube Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

6 Yorum Yapılmış "Maklube"
gunumuz turkiyesinde cogu insan icin tarih olmus bir yemek.bereketli ve yanina baska yemek gerekmeyen tek yemek diyebilirim.tavukluya fikir verebilirim.tavugun but kismindan ve tavuga uygun baharatlarla kusbasi seklinde once duduklude pisirip.sonra ayri ayri pisirilen pilav ve patatesle kat kat olacak sekilde.salatasiyla beraber tabaga servis oluyor.bence daha hafif ve guzel
sule ayvazoglu . 13.05.2014
Valla azım sulandı Süper .hazırlanışı biraz zor olabilir fakat çok güzel .siz ne düşünüyorsunuz??
Benan . 03.04.2014
Türkçe de maklube değilse de aslında bir Arap yemeği olan ters çevirme ya da devirme anlamına gelen Mağlube den alınmadır. Ancak orijinali sadece patlıcanla yapılır ve özelliği kıyms veya kuşbaşı etle yapılması ve ceviz eklenmesidir. Ancak eklenmesi gereken bir baharatta kimyondur. Arzuya göre diğer baharatlar da eklenebilir. Ama kimyon olmazsa olmazıdır.
Filiz . 10.02.2014
harika bir yemek müthiş bereketli hem sunumu hem lezzeti kalabalık misafirlerle daha da keyifli... kesinlikle tavsiye ederim.. en güzel sohbetlerimizde bir araya gelme sebebiydi.. maklube var deyince gelemeyecek olanlar bir yol bulur gelirdi...
fatma . 04.08.2013
harika deyisiklik sevenler icin süper
figen . 29.05.2013
Okulda surekli adi ve tadi anlatilan ancak paylasima ve davete gelince ters kose yapan cemaat olusumunun turettigini savundugu gorseli degismis etli pilav
hakan . 22.05.2013

Tavuklu Maklube Tarifi

Maklube, Arapça bir kelimedir. Maklube tarifi de Araplardan ülkemize alınmıştır. Genellikle Güneydoğu illerimizde daha çok yapılmakla birlikte tüm yurdumuzda...
Devamını Oku

Maklube Pilavı

Maklube pilavı gerek ana yemek olarak gerekse sulu yemeklerin yanında tüketilebileceğiniz leziz bir tariftir. Özellikle doğu Anadolu bölgesinde daha sık...
Devamını Oku

Patlıcanlı Maklube

Patlıcanlı Maklube, Türk mutfağında yemek kültürü oldukça gelişmiştir. Her ağız lezzetine uygun yemek vardır. Eve gelen misafirlerimize, akrabalarımıza, dost...
Devamını Oku

Maklube Tarifi

Maklube; Arapça bir kelime olup Türkçe de kalıplaşmış, ters çevrilmiş anlamına gelmektedir. Kuzey Arap dünyasında olduğu gibi Türkiye'de de Arapların çok bul...
Devamını Oku

Maklube Yemeği

Maklube Yemeği, maklube "mağlube" kelimesinden türemiş Arapça bir sözcüktür. Türkçede "ters çevrilmiş" anlamına gelmektedir. Zaten maklube diye bilinen bu ye...
Devamını Oku

Maklube Nasıl Yapılır

Maklube Nasıl Yapılır, Maklube yemeğiArapçadan bize gelen bir kelime olup Türkçe de ters çevrilmiş ve kalıplaşmış anlamına gelen bir kelimedir. Kuzey Ar...
Devamını Oku

Maklube Çeşitleri

Maklube çeşitleri, maklube çok sevilen özel günlerde sıklıkla yapılan lezzetinin yanı sıra oldukça şık bir görüntüsü olan bir yemek çeşididir. Bayramlarda öz...
Devamını Oku

Maklube Kaç Kalori?

Maklube kaç kalori, Maklube yemeği Arap mutfağına ait bir pilav çeşididir. Maklube kelimesi Arapça'da ters çevirmek anlamında kullanılır. Ülkemizde yaygın ol...
Devamını Oku

Maklube Tavuklu

Maklube tavuklu, mutfağımıza Arap kültüründen girmiştir. Özellikle Güneydoğu bölgesinde sıkça yapılan yemeklerden biridir. Etli ya da tavuklu pişirilen pilav...
Devamını Oku

Tavuklu Maklube

Tavuklu maklube, tavuk eti ile yapılan maklube türüdür. Tavuklu maklube hafif ve lezzetli bir yemektir. Hazırlanması kolay ve sunumu da oldukça şık olan bir yemek t...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Maklube
Tavuklu Maklube Tarifi
Maklube Pilavı
Patlıcanlı Maklube
Etli Maklube Tarifi
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Mart - 2024