Tavuklu Maklube

Tavuklu maklube, tavuk eti ile yapılan maklube türüdür. Tavuklu maklube hafif ve lezzetli bir yemektir. Hazırlanması kolay ve sunumu da oldukça şık olan bir yemek türüdür.

Tavuklu Maklube Malzemeleri

  • 2 parça tavuk göğsü
  • 3 su bardağı baldo pirinç
  • 3 tane orta büyüklükte patates
  • 2 tane kuru soğan
  • Tuz
  • Kızartmak için Ayçiçek yağı
  • 1 kâse yoğurt
  • Salata malzemeleri

Tavuklu Maklube Nasıl Yapılır?


Tavuğun göğüs eti kuşbaşı doğranır ve bir tencerede haşlanır.
Kuru soğan halka şeklinde doğranır ve bir kenara alınır. Patatesler de halka şeklinde doğranır ve kızartılır. Pirinç ayıklanır ve yıkanır.

Tavuklu maklubeyi pişireceğimiz tencerenin dibine bir miktar sıvıyağ koyularak soğanlar dizilir. Soğanların üzerine kızartılmış patateslerden bir miktarı dizilerek yerleştirir. Haşlanmış tavuk etinin suyu süzülür ve bir sıra da tavuk dizilir. Pirinçlerin bir kısmı da koyularak daha sonra yine patates ve tavuk yerleştirilir. Soğan sadece en alt bölümde yer alır ara katlara soğan koyulmaz. Son olarak kalan pirinçler de üzerine eklenerek elle bastırılır.

Tavuklu maklubenin piştikten sonra dik olarak durması için düzgün çıkması gerekir. Bunun içinde pirinçlerin ilave ettikten sonra elle iyice bastırılarak sıkıştırılmalıdır. Tavuğu haşlayınca arta kalan tavuk suyu maklubeye ilave edilir. Üzerine tuz serpilerek eklenir.
Tavuk suyu yetersiz geldiyse üzerine bira da sıcak su ilave edebiliriz. Bura da su miktarı çok fazla olmamalıdır, yoksa tavuklu maklubenin pilavı lapa gibi olur. Suyu ayarlamak için pirinçlerin üzerini biraz geçecek kadar olması yeterlidir. Tencere ocağa alınarak, orta ateşte kaynamaya bırakılır. Kaynamaya başlayınca kısık ateşe alınır ve pirinçler suyunu çekip göz göz olunca ocağın altı kapatılır.

Tavuklu maklube piştikten sonra, tencereye göre biraz daha büyük olan bir tepsi alınır. Tencere tepsinin tam ortasına gelecek şekilde tepsi tencerenin üzerine kapatılır. Ani bir hareket ile tencere ters çevrilir ve tencere hafif sallanarak çıkartılır. Tavuklu maklube kalıp şeklinde tepsinin ortasında kalacaktır. Mevsim özelliğine göre salata malzemeleri doğranır. Tavuklu maklubenin kenarlarına, bir sıra salata bir sıra yoğurt olmak üzere yerleştirilir.

Tavuklu maklube servise hazırdır.

Afiyet olsun.
20.01.2024 07:37:26
Tavuklu Maklube ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Tavuklu Maklube Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Tavuklu Maklube"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Maklube

Eti sıvıyağda kavurmaya başlayın. Daha sonra üzerine doğranmış soğanı ve sarımsağı da ekleyin. Bir süre kavrulunca üzerine küp doğranmış havuç ve bezelyeyi ekl...
Devamını Oku

Tavuklu Maklube Tarifi

Maklube, Arapça bir kelimedir. Maklube tarifi de Araplardan ülkemize alınmıştır. Genellikle Güneydoğu illerimizde daha çok yapılmakla birlikte tüm yurdumuzda...
Devamını Oku

Maklube Pilavı

Maklube pilavı gerek ana yemek olarak gerekse sulu yemeklerin yanında tüketilebileceğiniz leziz bir tariftir. Özellikle doğu Anadolu bölgesinde daha sık...
Devamını Oku

Patlıcanlı Maklube

Patlıcanlı Maklube, Türk mutfağında yemek kültürü oldukça gelişmiştir. Her ağız lezzetine uygun yemek vardır. Eve gelen misafirlerimize, akrabalarımıza, dost...
Devamını Oku

Maklube Tarifi

Maklube; Arapça bir kelime olup Türkçe de kalıplaşmış, ters çevrilmiş anlamına gelmektedir. Kuzey Arap dünyasında olduğu gibi Türkiye'de de Arapların çok bul...
Devamını Oku

Maklube Yemeği

Maklube Yemeği, maklube "mağlube" kelimesinden türemiş Arapça bir sözcüktür. Türkçede "ters çevrilmiş" anlamına gelmektedir. Zaten maklube diye bilinen bu ye...
Devamını Oku

Maklube Nasıl Yapılır

Maklube Nasıl Yapılır, Maklube yemeğiArapçadan bize gelen bir kelime olup Türkçe de ters çevrilmiş ve kalıplaşmış anlamına gelen bir kelimedir. Kuzey Ar...
Devamını Oku

Maklube Çeşitleri

Maklube çeşitleri, maklube çok sevilen özel günlerde sıklıkla yapılan lezzetinin yanı sıra oldukça şık bir görüntüsü olan bir yemek çeşididir. Bayramlarda öz...
Devamını Oku

Kuzu Etli Maklube Tarifi

Malzemeleri1 kg Kuzu kuşbaşı 1/2 kg Pirinç 3 Su bardağı et suyu 2 Tatlı kaşığı tuz Tuz ...
Devamını Oku

Maklube Kaç Kalori?

Maklube kaç kalori, Maklube yemeği Arap mutfağına ait bir pilav çeşididir. Maklube kelimesi Arapça'da ters çevirmek anlamında kullanılır. Ülkemizde yaygın ol...
Devamını Oku

Maklube Tavuklu

Maklube tavuklu, mutfağımıza Arap kültüründen girmiştir. Özellikle Güneydoğu bölgesinde sıkça yapılan yemeklerden biridir. Etli ya da tavuklu pişirilen pilav...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Maklube
Tavuklu Maklube Tarifi
Maklube Pilavı
Patlıcanlı Maklube
Etli Maklube Tarifi
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024