{ "title": "Kuzu Etli Maklube Tarifi", "image": "https://www.maklube.gen.tr/images/kuzu-etli-maklube-tarifi.jpg", "date": "23.01.2024 03:20:38", "author": "Berrun", "article": [ { "article": "
Malzemeleri

1 kg Kuzu kuşbaşı.

1/2 kg Pirinç.

3 Su bardağı et suyu.

2 Tatlı kaşığı tuz Tuz.

1 Tatlı kaşığı Karabiber.

2 Çorba kaşığı tarçın.

10 Adet top karabiber.

1 Bütün soğan.

75 gr Tereyağı (2 -3) yemek kaşığı)

2 Kg Kemer patlıcanı.

Yeterince kızartma yağı.

Soyulmuş, kızartılmış badem.

Tarifi

Küçük kuşbaşı büyüklüğünde doğratılan et düdüklü tencereye konulur. Sonra etlerin üzerini geçecek kadar su, bir adet bütün soğan ve top karabiber ilave edilip haşlanır. Patlıcanlar alacalı soyulup yarım santim kalınlığında dil şeklinde uzunlamasına kesilir. Üzerine bol tuz ve toz şeker atılır, acı sularını bırakana kadar bekletilir. Acı suları çıkınca patlıcanlar yıkanıp kâğıt havlu ile kurutulur, kızartılır, kâğıt havluya çıkartılır. Pirinçlerin üzerine tuz konur, üzerine sıcak su döküldükten sonra yarım saat bekletilir.

Haşlanan etler sularından süzülüp suyu bir kenara alınır. Etler pilav tenceresinin tabanını kapatacak şekilde yayılır. Üzerine tarçının bir kısmı serpilir. Kızartılmış patlıcanlar tencere duvarlarını ve etin üzerini kapatacak şekilde yan yana çiçek yaprakları gibi sıralanır. Daha önce ıslatılan pirinçler tel süzgeçte iyice yıkanıp, suları süzüldükten sonra patlıcanların üzerine konulur.

Tencerenin yan duvarına sıralanan kızartılmış patlıcanların serbest kalan uçları pirincin üzerine kapatılır. Eğer kalmışsa artmış olan patlıcanlarda pirincin üzerine sıralanır. Tereyağı, tarçının geri kalan kısmı, tuz ve karabiber de üzerine konur ölçülü et suyu yemeğin üzerine dökülür. 10 dk kaynatıp 15-20 dk. Kısık ateşte pilav pişirilir. Pişen pilav dinlendirilir ve düz bir servis tabağına tencere ters çevirilir. Üzeri kızarmış bademle süslenir.
" } ] }