{ "title": "Maklube Tavuklu", "image": "https://www.maklube.gen.tr/images/makbule-tavuklu.jpg", "date": "19.01.2024 07:12:35", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "Maklube tavuklu, mutfağımıza Arap kültüründen girmiştir. Özellikle Güneydoğu bölgesinde sıkça yapılan yemeklerden biridir. Etli ya da tavuklu pişirilen pilavın büyük bir tepsiye ters çevrilerek çıkarılması, etrafının yoğurt ve salatayla süslenmesiyle servis edilen bir yemektir. Maklube tavuklu ya da etli olanı yenirken ekmek tercih edilmez. Bir efsaneye göre de bu yemeği kaç kişi yerse yesin doyduğu gibi, yemeğinde bu oranda arttığı söylenir. Bu yöresel yemeğin önemli bir özelliği de fazla sayıda kişinin bir arada yemek yemesi ve dostluğun artmasını sağlamasıdır. Bu bilgilerden sonra tarifimizi hep birlikte hazırlamaya başlayabiliriz. Hepinize kolay gelsin.