Tavuklu Maklube Tarifi



Maklube, Arapça bir kelimedir. Maklube tarifi de Araplardan ülkemize alınmıştır. Genellikle Güneydoğu illerimizde daha çok yapılmakla birlikte tüm yurdumuzda bilinen bir yemektir. Özellikle dini sohbet gruplarında tercih edilen bir yemek olarak bilinir. 

Tavuklu Maklube Tarifi

Tavuklu Maklube Malzemeler
  • 2 tane tavuğun göğüs bölümü
  • 3 su bardağı pirinç
  • 2 tane büyük boy patates
  • 2 tane orta boy kuru soğan
  • 1 su bardağı haşlanmış bezelye( konserve olabilir)
  • 1 su bardağı haşlanmış mısır
  • Sıvı yağ
  • Tuz, karabiber, pul biber, kırmızı toz biber
Tavuklu Maklube TarifiTavuklu Maklube Yapılışı
İlk olarak tavuğu az miktarda su ile bir tencere içinde orta ateşte kaynatalım. Kaynayınca kısık ateşe alarak tavuk pişinceye kadar haşlayalım. Tavuk pişince suyunu süzüp, tavukları küp şeklinde parçalara bölelim. Süzdüğümüz suyu dökmeyelim. Pirinçleri bir kabın içine alıp üzerine üstünü kapatacak kadar sıcak su dökelim. Bu şekilde sıcak suyun içinde pirinçler şişip uzayacaktır böylece tavuklu maklubenin pilavı daha güzel olacaktır. Patatesleri soyup yuvarlak şekilde dilimlere keselim. Ayrı bir kızartma tenceresinde kızartalım. Tavuklu maklubeyi hazırlamak için orta boy derin bir tencere alalım. Tencerenin içine yaklaşık olarak bir çay bardağı kadar sıvı yağ koyalım. Haşlanıp doğranmış tavuk parçalarının yarısından fazlasını bu yağın içinde karıştırarak kızartalım. Kızarmış tavukların üzerine haşlanmış bezelyenin yarısı ile haşlanmış mısırların yarısını da koyalım. Kuru soğanları da halka halka keselim ve bezelyenin üzerine muntazam bir şekilde dizelim. Elimizle biraz pirinç serpelim ve kızarmış patatesleri dizelim. 

Bu aşamadan sonra tekrar sırayla tavuk eti, bezelye, pirinç, soğan, patates ve yine pirinç olacak şekilde dizelim. Daha önce tavuğu haşlandığı suyu tencerenin üzerine dökelim. Tavuk suyu az gelirse pirinçlerin üzerini basacak kadar biraz daha su ekleyebiliriz. Son olarak üç yemek kaşığı tereyağ veya margarini küçük küçük parçalara keserek yemeğin üzerine dizelim. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pişmeye bırakalım. Pirinçler suyunu çekip göz göz olunca ocağı kapatıp tencereyi indirelim. Bir süre dinlendirdikten sonra tencereyi büyük bir sini veya tepsinin tam ortasına ters şekilde kapatalım ama tencereyi hemen kaldırmayalım. Tencerenin kenarlarına bir sıra marul salatası ve bir sıra süzme yoğurt olmak üzere yerleştirelim. Salata ve yoğurtları da dizdikten sonra tencereyi yavaşça kaldıralım. Son olarak maklubenin üzerine karabiber, pul biber serpelim. Tavuklu maklube servise hazırdır. 

Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 06.12.2013 08:47:22





Maklube Forumları Son 5 Konu
Soran
Gösterim
Cevap
Tavuk melek 393 0
Maklube Porsiyon Öznur 1.512 1
Maklube Adı merve 861 2
Bıyık sümeyye nur 670 1
Maklube Pişerken Dağılır Mı ruken 684 2
Tavuklu Maklube Tarifi Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

4 Yorum Yapılmış "Tavuklu Maklube Tarifi"

Abdülcelil

Maklube gerçekten çok lezzetli bir yemek

2014-03-06

Kullanıcı oyu: 4,5

Döndü

Kuru soğanı herkes sevmediğinden yabancı misafirler için ideal değil. Bu arada 1 bardak pirince 2 bardak su ölçüsü idealdir

2014-02-21

Kullanıcı oyu: 4,5

Admin

Tavuklu Maklube Tarifi hakkında siz ne düşünüyorsunuz. Lütfen düşüncelerinizi bizimle ve diğer kullanıcılar ile paylaşın, Tavuklu Maklube Tarifi konusunu geliştirmemize ve en doğru bilgileri sunmamıza yardımcı OLURMUSUNUZ..

2013-07-12

Kullanıcı oyu: 4,5

Admin

Tavuklu Maklube Tarifi hakkında siz ne düşünüyorsunuz. Lütfen düşüncelerinizi bizimle ve diğer kullanıcılar ile paylaşın, Tavuklu Maklube Tarifi konusunu geliştirmemize ve en doğru bilgileri sunmamıza yardımcı olun.

2013-01-28

Kullanıcı oyu: 4,5

İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Tavuklu Maklube

Tavuklu maklube, tavuk eti ile yapılan maklube türüdür. Tavuklu maklube hafif ve lezzetli bir yemektir. Hazırlanması kolay ve sunumu da oldukça şık olan bir yemek türüdür.Tavuklu Maklube Malzemeler2 parça tavuk göğüsü3 su bardağı ...

Maklube Pilavı

Maklube pilavı gerek ana yemek olarak, gerekse sulu yemeklerin yanında tüketilebileceğiniz leziz bir tariftir. Özellikle doğu Anadolu bölgesinde daha sık yapılan maklube pilavı artık her yörede yapılmaktadır. Aynı zamanda bu pilav...

Maklube Tarifi

Maklube; arapça bir kelime olup Türkçe de kalıplaşmış, ters çevrilmiş anlamına gelmektedir. Kuzey Arap dünyasında olduğu gibi Türkiye'de de Arapların çok bulunduğu ve yaşadığı Siirt ve Mardin gibi illerimizde daha çok yapılan bir ...

Kuzu Etli Maklube Tarifi

Malzemeler1 kg Kuzu kuşbaşı 1/2 kg Pirinç 3 Su bardağı et suyu 2 Tatlı kaşığı tuz Tuz 1 Tatlı kaşığı Karabiber 2 Çorba kaşığı tarçın 10 Adet top karabiber 1 Bütün soğan 75 gr Tereyağ (2 -3) yemek kaşığı) ...

Etli Maklube Tarifi

MALZEMELER 3 orta boy patlıcan 4 bardak pirinç 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı yenibahar Tuz Patlıcanı kızartmak için 1,5 çay bardağı sıvıyağ Pilav için 6 bardak kaynamış su Yarım kg kuşbaşı et (kuzu veya dana) ...

Tavuklu Maklube Tarifi

Maklube, Arapça bir kelimedir. Maklube tarifi de Araplardan ülkemize alınmıştır. Genellikle Güneydoğu illerimizde daha çok yapılmakla birlikte tüm yurdumuzda bilinen bir yemektir. Özellikle dini sohbet gruplarında tercih edilen bi...



#



Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | RSS Kaynağı | Yardım Forumları

Maklube, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

DMCA.com

Ekim - 2014